Week 51

Geplaatst op: 21 december 2012Categorie: Deze week

Week 51

Een goede samenwerking

 

In week 43 hebben we al benoemd dat wij geen vee mogen vervoeren maar dat we altijd hulp bieden waar nodig. Gisteren was dit ook weer het geval.

Waterschap Noorderzijlvest kwam afgelopen woensdag langs een weiland vlakbij Ruischerbrug waar zij een volwassen pony en een veulen zagen staan. De dag daarop kwamen ze langs hetzelfde weiland en zagen tot hun verbazing het veulen niet meer. Na even gezocht te hebben vonden ze het dier in een sloot. Het veulen was erg koud en zwak en moest er zo snel mogelijk uitgehaald worden. De mannen van het waterschap dachten dat het gebied onder Dierenambulance Meedhuizen zou vallen, dit was niet het geval dus namen zij weer contact met ons op.

Joki en Steven gingen om 10.40 richting Ruischerbrug. Toen zij ter plaatse waren, kwam de brandweer er ook al aan. Eén van de mannen van het waterschap heeft ondertussen het hoofd van het veulen boven water gehouden. De brandweer heeft een band achter de voorbenen van het veulen gedaan en zo konden ze hem er met man en macht uittrekken. Het dier werd op een droge plek gelegd en met hooi droog gewreven. Met een warmtedeken en een gewone deken werd het dier opgehaald en overgebracht naar een ander onderkomen.

Het veulentje is de nacht goed doorgekomen maar is nog erg zwak.Foto: P. Wind

www.112groningen.nl

 

 

Update:

23 december 2012 is het veulentje toch helaas overleden. Ondanks de goede hulp en zorg.