Week 43

Geplaatst op: 26 oktober 2012Categorie: Deze week

Week 43

"Gewonde" koe

 

Wij als dierenambulance mogen geen vee vervoeren. In sommige gevallen gaan we wel  naar de melding om te kijken of we iets kunnen doen. Als we zelf niks kunnen of mogen, kunnen we eventueel een desbetreffende instantie bellen.
 

Voorbijgangers hadden in een weiland bij de wijk  Reitdiep een gewonde koe zien staan. Steven en Martijn gingen die kant op. Na drie weilanden te hebben belopen vonden ze de “gewonde” koe, ze zagen echter direct dat de koe aan het bevallen was. De pootjes van het kalfje staken er al een beetje uit.
Een boer die toevallig voorbij kwam, kende de eigenaar van de koeien en zou contact met hem gaan zoeken. Dit duurde de collega’s te lang en ze hebben door middel van het gele oormerk de eigenaar weten te achterhalen. Hij was snel met de trekker ter plaatse en wilde de koe meenemen naar de stal zodat ze daar rustig verder kon bevallen. Het kalfje besloot alleen veel sneller ter wereld te komen. De eigenaar was erg blij dat de dierenambulance zoveel moeite had gedaan en voor de collega’s was dit een leuke melding met een goede afloop.

 

 

 

Kat in het slib

 

Afgelopen dinsdag kwam er een melding binnen van een kat die vast zou zitten in een zuiveringsinstallatie.  De collega’s gingen naar Marum om de situatie te bekijken en kwamen er al snel achter dat ze dit niet zonder hulp van de brandweer konden doen. Het diertje was in een bassin terecht gekomen met slib erin. De brandweer kon met behulp van een vangnet de kat vangen. De kat was erg uitgeput en zat onder de drek en is meegenomen naar ons pand. Daar is hij helemaal schoongemaakt. Voor de zekerheid zijn de collega’s ermee naar de dierenarts geweest en hij concludeerde dat de kat helemaal niks mankeerde. Het diertje zit nu in het asiel te wachten tot zijn baasje hem komt halen. Als dit niet gebeurt kan hij geplaatst worden in een nieuw gezin.
De foto’s van deze melding mochten helaas niet geplaatst worden.