Week 24

Geplaatst op: 11 juni 2012Categorie: Deze week

Week 24

Deze week

 
Dierenambulances en de zomertijd
 
Nu het mooie weer eraan komt draaien de dierenambulances in heel Nederland overuren.
Door het mooie weer krijgen de dieren de kriebels en gaan ze de hort op. Zo zijn er veel vermissingen van katten. Daarom is het altijd verstandig om uw dieren bij de dierenarts te laten chippen. Zo kunnen we ze sneller herenigen met hun baasjes. Vergeet ook niet, om bij een verhuizing het goeie adres door te geven aan de chipdatabank waar de chip geregistreerd staat.
Mocht u tijdens de vakantie oppas hebben voor uw huisdieren, dan is het verstandig om foto’s van ze achter te laten. Als ze dan per ongeluk vermist raken, is er een goede beschrijving aanwezig.
 
De vakantieperiode brengt echter ook narigheid met zich mee. Sommige mensen nemen te snel een huisdier en komen er rond de vakantie achter dat een pension best duur is en dat er niemand op de kat wil passen. Zo zit ook nu weer het asiel overvol. Neem een weloverwogen beslissing voordat u een huisdier neemt, dit voorkomt een hoop ellende.
 
Een duidelijk voorbeeld:
 
Op 11 juni kregen we een melding van iemand die een dichtgeplakte doos had gevonden met daarin een zwart-witte kater. De autodienst heeft de kat meegenomen en naar het asiel gebracht. Een duidelijk geval van een gedumpt dier. Wij hopen dat er snel een nieuw baasje voor het beestje komt.