Voor de dierenambulance een lange rit

Geplaatst op: 04 februari 2013Categorie: Deze week

Voor de dierenambulance een lange rit

 

Naast onze gewone werkzaamheden hebben wij ook nog een afdeling  Dierenbeheer die bestaat uit twee medewerkers.
Zij fungeren als tussenpersoon tussen de dierenambulance en bepaalde instanties zoals: politie, dierenbescherming, LID, asiel en dergelijke.

In december is de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming bij een adres in Friesland geweest waar een kaaiman en twee waterschildpadden waren aangetroffen in een te kleine huisvesting. De eigenaar kreeg de kans om binnen een gestelde termijn de huisvesting van de dieren te verbeteren. Op woensdag 23 januari ging de dierenbescherming terug naar het adres om te kijken of de eigenaar zich aan de gemaakte afspraak had gehouden. Dit was niet het geval. Vervolgens werden wij gebeld om de dieren naar een ander adres te brengen. Twee collega’s gingen richting Friesland om ze op te halen.
De schildpadden zaten in een bak met water en konden zo worden meegenomen. De kaaiman werd overgezet in een grotere kooi. Kaaimannen zijn koudbloedige dieren en kunnen zich moeilijk zelf warm houden. Er moest dus een kruik worden gebruikt. Onderweg werd er gestopt bij een tankstation om warm water te halen, zo kon de kaaiman op temperatuur worden gehouden. De dieren moesten naar het westen van het land worden gebracht, dus de collega’s hadden een lange rit voor de boeg. Onderweg zijn ze nog een paar keer gestopt om te kijken hoe het met de dieren ging.

De kaaiman en waterschildpadden zijn overgebracht naar een opvang waar ze de juiste huisvesting en verzorging krijgen.

 

Kaaiman