Uit de koers

Geplaatst op: 20 maart 2013Categorie: Deze week

Uit de koers


Eind februari kregen we een melding binnen van een vrouw die ons doorgaf dat er op het
eilandje Helperland, aan de Hoornsedijk, een zwart- witte kat liep. Zij woont daar op een woonboot en heeft zelf een aantal geneutraliseerde katten op het eilandje lopen.
Op een dag was er op het eilandje een dikke ruzie ontstaan tussen twee katten. De ruzie ging gepaard met veel gekrijs. Tot haar grote verbazing zag ze een onbekende kat op het eilandje lopen. Hoe kon dit?
Vermoedelijk is het dier in januari over het ijs gaan huppelen richting het eilandje en vond hij het gras daar groener.

De “nieuwe” eilandbewoner, die daar onderhand al een paar weken bivakkeert, eet inmiddels met de andere katten mee en komt ook “gewoon” bij mevrouw op de boot. Haar boot ligt tegen het eilandje aan. Maar zonder ijs of bootje is er voor deze kat geen weg terug.
Afgelopen vrijdag belde er een mevrouw naar ons om een vermissing van haar kat door te geven. Het ging om een zwart- witte kat. De link met de eilandbewoner werd snel gelegd. Mevrouw heeft contact opgenomen met de vindster die haar vervolgens met een bootje heeft opgehaald. Toevallig was de kat net aanwezig op zijn logeeradres. Hij liep wat twijfelachtig op zijn vrouwtje af. Toen zij besloot om nog even een bakkie te doen is hij op schoot gesprongen en blijven liggen totdat ze weer met het bootje terug gingen.
 

Eiland kat