Samenwerking met Nolin Uitgevers B.V.

Geplaatst op: 05 februari 2018Categorie: Nieuws

Samenwerking met Nolin Uitgevers B.V.

Sinds 2016 verzorgt Nolin Uitgevers kosteloos voor ons de Dierenambulance Groningen-brochure, met een oplage van 3.000 exemplaren. We zijn uiterst tevreden over het werk dat zij afleveren en de samenwerking die we hebben.

Nolin Uitgevers drukt onze brochure gratis!

In de zomer van 2016 lieten wij voor het eerst een brochure ontwerpen en drukken bij Nolin Uitgevers in Hoogezand. Nolin Uitgevers verzorgt kosteloos publicaties voor organisaties met een maatschappelijk belang, bijvoorbeeld een stichting of een vereniging. Een publicitaire uitgave draagt bij aan het overbrengen van de maatschappelijke boodschap, ledenwerving en/of informeren van de achterban. (https://sponsorpublicatie.nl)

Wij, van de Dierenambulance Groningen, hebben natuurlijk een groot maatschappelijk doel en door middel van de gratis brochures die Nolin Uitgevers voor ons drukt kunnen wij onze donateurs, sponsoren en relaties informeren.
 

Nolin Uitgevers neemt visuele opmaak op zich

Inmiddels heeft Nolin Uitgevers vier brochures voor ons ontworpen en gedrukt en we zijn erg tevreden over de samenwerking. Wij schrijven de teksten die in de brochure moeten komen, maar we laten de indeling en vormgeving volledig over aan Nolin Uitgevers. We weten welke informatie we graag willen delen, maar zelf hebben we totaal geen kennis van de visuele opmaak en hoe we dat zouden moeten aanpakken. Daarom is het fijn dat Nolin Uitgevers de gehele visuele opmaak op zich neemt en dat wij alleen maar hoeven aan te geven of we het mooi vinden. Als het concept klaar is, krijgen we dat digitaal aangeleverd.

Eigenlijk is het altijd goed, maar soms willen we wat anders en dan worden de wijzigingen altijd snel aangepast. Nolin Uitgevers denkt altijd met ons mee en als we iets specifiek voor ogen hebben, dan luisteren ze altijd naar onze wensen. Daarnaast werken ze erg snel en efficiënt, soms ligt het ontwerp al binnen drie dagen bij de drukker.

 
Maatschappelijk verantwoord ondernemen

We krijgen het concept altijd digitaal aangeleverd omdat Nolin Uitgevers zelf ook graag maatschappelijk verantwoord onderneemt. Dit is een werkwijze die de Dierenambulance natuurlijk aanspreekt; rekening houden met het milieu en andermans leefomgeving. En ondanks dat ze een uitgeverij zijn, willen ze een ‘paperless office’ zijn, dus er wordt zo min mogelijk geprint en zoveel mogelijk digitaal gecommuniceerd.

Fijne samenwerking

Voordat we met Nolin Uitgevers een samenwerking aangingen, zijn we daar eerst geweest. We zijn toen hartelijk ontvangen en hebben toen een rondleiding gehad, zo hebben we kennis kunnen maken met het bedrijf en de processen. We hadden mindere goede ervaringen gehad met eerdere uitgeverijen, maar hier voelden we ons meteen welkom. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat Nolin Uitgevers inmiddels bezig is met de vijfde uitgave voor de Dierenambulance in Groningen, met een oplage van 3.000 exemplaren.