Provenciale Vrijwilligersprijs 2016!

Geplaatst op: 31 oktober 2016Categorie: Nieuws

Provenciale Vrijwilligersprijs 2016!

 

De genomineerden voor de Provinciale Vrijwilligersprijs 2016 zijn bekend. In elk van de drie categorieën 'zorg', 'leefbaarheid' en 'jeugd' kan er gestemd op een van de twee vrijwilligersorganisaties.

Welke organisatie is uw favoriet? U kunt nu uw stem uitbrengen. Daarmee helpt u de jury een keuze te maken. Stemmen kan tot en met zondag 20 november. De winnaars worden bekendgemaakt door gedeputeerde Eelco Eikenaar, op maandag 12 december in het provinciehuis. Ze ontvangen een cheque van 3.000 euro.

De genomineerden zijn:

- Stichting Hamelhuys (zorg)
- Vereniging Dierenambulance Groningen (zorg)
- Boetiek Armslag (leefbaarheid)
- RTV Westerwolde (leefbaarheid)
- KinderSpelweek Zuidhorn (jeugd)
- Rode Kruis Studentendesk Groningen (jeugd)


Vereniging Dierenambulance Groningen 

De 48 vrijwilligers van de Dierenambulance Groningen staan al zo'n 37 jaar dag en nacht klaar voor de dieren in de stad Groningen en de omliggende gemeenten.


 

Zij helpen zieke en gewonde dieren, halen overleden (huis)dieren op en regelen desgewenst ook de begrafenis of crematie. Gevonden dieren worden geregistreerd, waarbij geprobeerd wordt om de eigenaar te achterhalen. Daarnaast geven de vrijwilligers voorlichting op scholen en tijdens de open dagen.


 

Een belangrijke nevendoelstelling is het bieden van participatiebanen, werkervaringsplaatsen en stageplekken. Soms is het vrijwilligerswerk een opstap naar een betaalde baan, maar het is vooral zinvol en mooi vrijwilligerswerk, in een hecht en betrokken team.

Wij zijn erg trots om bij de laatste zes genomineerden te zitten en hopen natuurlijk op uw steun. Denk dus aan ons tijdens het stemmen op uw favoriete vrijwilligersorganisatie.

Klik op de link om voor 20 november 2016 uw stem uit te geven aan uw keus voor
Provenciale Vrijwilligersorganisatie van 2016!