OPEN DAG 2014

Geplaatst op: 14 april 2014Categorie: Evenementen

OPEN DAG 2014

 

!! OPEN DAG !!

 

Zaterdag 31 mei van 12.00 tot 17.00 uur heeft de Dierenambulance Groningen een open dag!
Tijdens deze open dag willen wij graag laten zien wie wij zijn, wat wij doen en hoe.
Ook worden er vele leuke dingen georganiseerd:

· Schminken, springkussen en suikerspinnen
Voor een kleine bijdrage worden kinderen geschminkt als de mooiste dieren. Terwijl zij wachten om geschminkt te worden kunnen zij zich vermaken op het springkussen. Dit is uiteraard onder toezicht, dus kinderen kunnen veilig spelen terwijl hun ouders een rondleiding krijgen of de EHBO demonstratie bijwonen. Voor €1,- kunnen zowel kind als ouder genieten van lekkere suikerspin.

· Kleurwedstrijd 6-10 jaar & kennisquiz 10-16 jaar
Kinderen van 6 tot 10 jaar kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd. De maker van de mooiste tekening mag een grote knuffel uitzoeken!
Kinderen van 10 tot 16 jaar kunnen meedoen aan een kennisquiz. In deze quiz worden vragen gesteld over verschillende dieren en de Dierenambulance. De winnaar mag een dagje met de ambulance mee naar Faunavisie, de opvang van wilde en inheemse dieren.

· Knuffelspreekuur
Voor alle knuffels met ziektes of pijntjes is er een knuffelspreekuur. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde knuffeldokters.

· Naamwedstijd mascotte
Onze nieuwe mascotte is nog op zoek naar een naam. Iedereen kan op Facebook berichtjes achterlaten met ideeën voor zijn naam. Om 13.00 wordt de naam en winnaar bekendgemaakt.

· Bake sale
Er worden ook allerlei zelfgemaakte lekkernijen verkocht, zoals spekkoek, cake, cupcakes en brownies. Alle opbrengsten hiervoor gaan rechtstreeks naar de Dierenambulance.

· Schilderij verkoop
Kunstenares Lilly maakt al jaren mooie dierenschilderijen. De prijzen variëren van €45,- tot €80,-. De opbrengsten gaan rechtstreeks naar de Dierenambulance.

· Dieren EHBO demonstratie
Er wordt een demonstratie gegeven van Eerste Hulp Bij Ongelukken voor dieren.
De Dierenambulance gaat de dieren EHBO cursus ook aanbieden voor particulieren. Als je je hiervoor inschrijft tijdens de open dag krijg je korting. De prijs wordt dan €150,-. Normaal kost de cursus €169.-

· Rondleiding door het pand & bezichtiging ambulance
Er zullen meerdere medewerkers aanwezig zijn om een rondleiding te geven door ons pand en te vertellen wat het precies is dat de Dierenambulance doet. Mensen denken vaak alleen aan het helpen van dieren in nood, maar er is zo veel meer.
Bent u ook benieuwd wat voor materialen wij gebruiken om te doen wat wij doen? De ambulance zal worden opengezet en de materialen worden uitgestald. Een medewerker zal u uitleggen wat de materialen zijn en waar ze voor gebruikt worden en hoe. Een kijkje in de wereld van een ambulancedienst.

· Dierenopvangcentra
De Dierenambulance werkt samen met een aantal dierenopvangcentra, waaronder Faunavisie Wildcare. Zij vangen de ongedomesticeerde dieren op. Er zal een vertegenwoordiger van Faunavisie aanwezig zijn, met een special guest, Harry de woestijnbuizerd.
Voor meer informatie: www.faunavisie.nl

· Lekkernijen
Dieren verdienen ook wat lekkers! Daarom wordt er niet alleen lekkers voor mensen, maar ook lekkers voor dieren verkocht, zoals DoggieCupcakes.

· Chippen
Op de open dag is het ook mogelijk om dieren te laten chippen voor slechts €25,-. Als het meerdere dieren zijn voor één eigenaar, is elk extra dier €15,-. Vergeet daarna niet uw dier te registreren bij de NDG (Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren), dit kost €5,90 .
U kunt ook een afspraak maken om uw dier thuis te laten chippen voor € 40,-. Elk extra dier is € 15,-.

· Trimdiensten
Er zal een trimster van Melly’s Trimsalon aanwezig zijn. Zij zal twee honden uitgebreid behandelen om haar trimvaardigheden te tonen.
U kunt tijdens de open dag ook met korting een afspraak maken voor behandelingen met haar mobiele trimsalon, waarbij zij uw hond aan huis helpt. Dit is alleen voor kleine tot middelgrote honden.
Voor grote honden en andere behandelingen kan met korting een afspraak worden gemaakt voor de gewone trimsalon.

 

PRIJZEN
Ranja/koffie/thee: GRATIS
Suikerspin: € 1,-
Springkussen: GRATIS
Chippen: € 25,- + € 5.90 registratiekosten
Chippen extra dier (zelfde eigenaar): € 15,- +€ 5.90 registratiekosten
Cursus dieren EHBO: € 150,- (normaal € 169,-)