Mensen zijn toch wel de ergste beesten

Geplaatst op: 04 juni 2013Categorie: Deze week

Mensen zijn toch wel de ergste beesten

 

Je hebt zo van die gevallen die nog lang in herinnering blijven. Het geval van onlangs in Haren is er een waarbij kwalificaties passen als ziekelijk, dieronterend, weerzinwekkend.

Mevrouw uit Haren belt de dierenambulance. Dat er aan de Rijksstraatweg in haar dorp een dode eekhoorn in een boom zit. Dat is een curieuze combinatie, maar Angelo en Bart rukken toch uit met de dierenambulance.

Het opgegeven adres blijkt dat van een instelling voor kinderen en jongeren met een visuele of verstandelijke beperking. Als de ambulancemedewerkers het gebouw inlopen, komt een begeleider hen al tegemoet. Duidelijk is dat ze van streek zijn, de bewoners en hun begeleiders.

De man gaat voor naar een boom, vlak bij de instelling. De vondst is verschrikkelijk. Wat op een afstandje nog lijkt op een eekhoorn die op een boomstam onderweg is naar boven te klimmen, blijkt bij nader inzien een morbide grap. Hoewel het woord 'grap' hier niet op zijn plek is.

Halverwege de stam zit een rode eekhoorn. Vastgeplakt met een breed soort plakband. Het beestje leeft niet meer. Vragen onder de ambulancemedewerkers strijden om voorrang. Is hier sprake van een geest die het leuk leek voor de bewoners van de instellingn om een schattig eekhoorntje in een boom te zien klimmen? Is hier een zieke geest aan het werk geweest die de bewoners juist wil choqueren? We zullen het nooit weten.

Het kan bijna niet anders dan dat het diertje al overleden was toen het tegen de boom werd geplakt. Een beetje bloed uit zijn bekje duidt op inwendig letsel. Dat is genoeglijk bekend van eerdere uitrukken naar aangereden eekhoorns.

Voor de kinderen en jongeren van de instelling was het hoe dan ook een naar gezicht. Gelukkig voor hen kwam de ambulance snel om het beestje weg te halen.