Huisdier chippen? Bel ons voor een afspraak.

Geplaatst op: 08 mei 2017Categorie: Nieuws

Huisdier chippen? Bel ons voor een afspraak.


Wilt u  uw huisdier bij ons laten chippen?

Neem dan contact op met ons via 050-5791900. Laat uw gegevens achter en één van onze collega's neemt contact met u op voor een afspraak.

De kosten voor het chippen van uw huisdier zijn €14,- voor het chippen en €5,90 voor de registratie bij het NDG. ( http://www.ndg.nl/ )
 

Waarom chippen?

Jaarlijks belanden veel dieren in het asiel omdat ze ontsnapt zijn en zoek raken. Als de eigenaar niet gevonden kan worden, moet het dier in het asiel blijven tot er een nieuwe eigenaar gevonden wordt. En dat is jammer, want heel veel van deze dieren hebben een eigenaar die zijn dier mist en heel graag terug zou hebben!
 

Vooral veel katten zijn nog niet gechipt. Daardoor kan maar zo’n 14% van de gevonden katten weer met hun eigenaar herenigd worden. Maar ook niet alle honden zijn gechipt en geregistreerd. En de vele konijnen die op straat worden gevonden kunnen maar in een heel enkel geval bij hun eigenaar terugbezorgd worden: maar weinig konijnenbezitters laten hun dier chippen, terwijl het prima mogelijk is.

 
Soms is een dier wel gechipt, maar niet geregistreerd bij een databank. In andere gevallen is het dier wel geregistreerd, maar zijn de gegevens verouderd. Ook dan kan de eigenaar niet worden gewaarschuwd dat zijn dier terecht is, en worden dier en baasje onnodig gescheiden.

Voorkom dat u en uw dier elkaar op deze manier kwijtraken: laat uw huisdier chippen en zorg voor een goede, actuele registratie!