De piepende buis

Geplaatst op: 28 juni 2013Categorie: Deze week

De piepende buis

 

IJzeren paaltjes piepen normaalgesproken niet. Twee meisjes uit Boerakker zijn daarom hogelijk verbaasd dat zij geluid horen komen uit zo'n paaltje. De twee lopen in de buurt van hun huis op een voetpad langs een weiland, afgerasterd met gaas dat bevestigd is aan ijzeren paaltjes. En uit daarvan horen ze de geluiden. De meiden gaan er onvervaard op af en ontdekken dat de paaltjes hol zijn. Ze horen van alles, maar vanwege de duisternis zien ze niets.

Dus laten ze de dierenambulance bellen. Limahl en Annet rukken uit. De dierenredders herkennen in de buisgeluiden getjilp van vogeltjes. Maar wat moeten vogeltjes in zo'n diepe, donkere buis? Om er zeker van te zijn dat de beestjes niet in nood zijn, besluiten de ambulancemedewerkers poolshoogte te nemen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De buis steekt zeker een halve meter boven de grond uit. Het nestje er even uithalen is er niet bij, want daarvoor is de pijp veel te smal.

Dus is Limahl aangewezen op de eigenaar van het weiland. Die wil zijn slijptol wel even uitlenen en even later wordt het apparaat in het paaltje gezet. De buis wordt 10 centimeter boven de grond afgezaagd en dan komt er een schattige verassing tevoorschijn: een nest met jonge meesjes.

Nu zou de eerste gedachte zijn: lekker laten zitten die vogeltjes. Maar onder in het nest lag al één dood vogeltje. Dit is toch geen ideaal huis voor jonge meesjes. Dus besluiten Limahl en Annet de kleintjes mee te nemen. Ze worden in een handdoek gelegd en meegenomen. Sindsdien worden ze vertroeteld op de opvang.