BIRD Alert

Geplaatst op: 13 november 2013Categorie: Nieuws

BIRD Alert

 

Graag vragen we uw aandacht voor een nieuw initiatief dat lijkt op AMBER Alert maar in dit geval voor roofvogels en uilen.
BIRD Alert (non-profit organisatie)
Soms gebeurt het dat er een roofvogel of uil van een hobby- of beroepsvalkenier in België of Nederland wegvliegt. Meestal vindt men de vogel snel terug omdat er vaak een zendertje aan zijn klauw is bevestigd en daarmee is het mogelijk de vogel via een ontvanger weer op te sporen. Toch kan het gebeuren dat de roofvogel of uil zo ver weg vliegt dat de ontvanger het signaal van de zender niet meer oppakt.
Vaak wordt dan door iemand opgemerkt dat er een roofvogel of uil rondvliegt met leertjes om de klauwen, je weet dan direct dat je te maken hebt met een valkerij vogel.
Ziet u zo'n vogel dan kunt u dit vanaf nu melden via BIRD Alert. Het bericht komt dan vervolgens op Facebook, Twitter en natuurlijk op de website van BIRD Alert te staan.
Op de website van BIRD Alert staat ook een Google-Maps kaart met daarop de actuele meldingen van ingevangen, gespotte of weggevlogen roofvogels en uilen.
De website is www.birdalert.nl
Facebook www.facebook.com/BIRDAlert
Twitter twitter.com/BIRDAlertNL
 
Met vriendelijke groet,
 
Rob van Dipten
BIRD Alert